איזה סוג אימון תעשו היום?
על אימון התאוששת כחוליה המחברת בין אימון למנוחה

האימון השלישי בו נעסוק במאמר קצר זה הוא אימון ההפוגות
אחת הריצות שסובלות מפחות יחס, פחות אכפתיות והקצאת זמן מצד הרץ, זוהי ריצת השחרור.
מה מטרת אימון זה?
כשמו כן הוא, לתת לגוף מנוחה והרפיה, בטח תאמרו, 'אם מנוחה והרפיה אז בא נלך לישון או סתם לרבוץ על הספה?' , אז זהו שלא, אם נלך לנוח בלבד לאחר אימון ריצה או רכיבה אינטנסיביים נגלה לאחר כמה ימים שרירים תפוסים, גידים מתוחים ושאר פציעות שאין לנו צורך להתקל בהן...
ראשית ננסה להבין את מנגנון האימונים/ מנוחה שלנו והמבנה הפיזיולוגי שלנו – הגוף שלנו נבנה בכושר שלו בזכות שלושה ממדים- אימון- שחרור- מנוחה וחוזר חלילה
בכל אימון אנו מותחים את הגוף לנקודה בה הוא מגלה מרחק/זמן חדשים, ה'גילוי' בונה בתוכו רצון להשלים את הפער/קצב/סיבולת החדשים הוא מתכונן לאימון הבא, כיצד?
מנוחה, בזמן זה האורך כיממה עד 48 שעות הגוף מתחיל להשלים את האנרגיה שהשלים, בונה שרירים מחדש, מתקן פציעות קלות מאוד, מטפל בקרעים מיקרוסקופים בשרירים, מבצע הערכת נזקים כללית ולמעשה כמו בכל תחרות פורמולה טובה, רק לאורך הרבה יותר זמן, מסתער צוות התיקונים שלנו על הגוף העייף.
יוצא מכאן שדווקא עיקר ה'כושר' שלנו נערך בזמן המנוחה ולא בזמן האימון, אך כמובן ללא האימון לא יהיה לגוף מה לתקן ולבנות בקומה החדשה שלו.
אם כך, למה צריך שחרור? נתאמן ננוח וחוזר חלילה!
מטרת אימון ההתאוששות הוא לאפשר לגוף זמן תיקון ריאלי מבלי להפריע למלאכת השיקום של הגוף, משמע, תיקון הגוף ללא חשש מסכנת פציעה העלולה להתרחש בירידה מהירה למנוחה, או חזרה מהירה לאימון, סוג של מדריגת ביניים.
ריצת ההתאוששות הקלה, תאפשר לגוף לשטוף את הרקמות משאריות חומצת חלב, לחזק את שריר הלב המצפה ליחס וכמובן ברובד הנפשי תמנע ממנו 'נפילה' של אחרי האימון ותמלא אותנו בתחושת מלאות ואנרגיה מחודשת, אין צורך בשעון, מדדים, להתחרות בעצמנו או לספק משהו, פשוט מאוד לרוץ ריצה קלה לטווח קצר , יחסית לאימון הקודם שבצענו.
אורך הריצה המומלץ- כ20-40 דק'
מרחק ומתווה- עדיף על מישור , אין טעם שוב לאמץ את הגוף בעליות וירידות שיזיקו.
זמן הריצה מהאימון הקודם- כיממה לאחר הריצה.
בין השאר נצלו את היום החדש בשביל לישון טוב, לאכול לשתות ולהשלים חוסרים מהאימון הקודם.
התאוששות נעימה!
